Termék leírása
Hivatalos magyar nevei: pecsétviaszgomba, lakkostapló.
Japán neve: reishi és kínai neve: lingzi vagy ling-zhi mára már átmentek a köztudatba.
A pecsétviaszgombát hagyományosan a gombák császárának, az örök élet gombájának is nevezik.
Az egyik legrégebb óta vizsgált és hatásaiban dokumentált gyógygomba. Kínában a pecsétviaszgombát 2000 éve ismerik és használják. Nagy tisztelet övezi és különleges erőt tulajdonítanak neki, melyet az egészségre kedvező élettani hatásainak köszönhet. Ma már nemcsak a Hagyományos Kínai Orvoslásban, de a távol-keleti országokban a kórházi ellátásban is hivatalosan elfogadott a pecsétviaszgombából készült kivonatok, belőle készült gyógyszerek használata. Itthon is egyre több kutatás foglalkozik a gomba valódi hatóanyagainak, tényleges biológiai értékeinek meghatározásával.
Élettani hatása arra vezethető vissza, hogy a termőtest, illetve annak spórája több jól definiálható biológiailag aktív hatóanyag csoportot tartalmaz. Eddigi kutatások több, mint 400 biológiailag aktív hatóanyagot azonosítottak a pecsétviaszgombában. Ezek közül is kiemelkedik a poliszacharid (kb. 200 féle) és triterpén (130 féle) tartalma, nyomelemek (cink, vas, magnézium, réz, szelén) és aminosavak (fehérjék).
Forrás: Dr. Gothárd Csaba – Dr. Taraczközi István – Gyógyító Gombák c. könyve
A pecsétviaszgomba tipikus fagombaként főleg kemény, lombhullató fákon, leggyakrabban tölgyfán vadon nő. Magyarországon is gyakran fordul elő tölgyesek közelében.
Termesztése többnyire fatörzseken vagy préselt fűrészporon történik.
Fás keménysége miatt a pecsétviaszgomba gasztronómiailag használhatatlan, ehetetlen gomba.
A pecsétviaszgomba a gyógyhatásait tekintve azonban az egyik legértékesebb gyógygomba.
Erre a célra a pecsétviaszgombát leginkább porított formában hozzák forgalomba, szárítva és porítva jól tárolható és emiatt a gombapor a leggyakoribb felhasználási formája is.
Íze keserű, ezért élelmiszerekbe keverve kényelmesebben fogyasztható. A pecsétviaszgombát por formában szokták teákhoz, teakeverékekhez, kávéhoz használni. Legjobban a méz, kávé, kakaó, csokoládé álcázza az ízét.
A pecsétviasz gomba termőblokkokat biogazdaságunkban, a Fejér megyei Válon, Mária Anna-pusztán gyártjuk.
A pecsétviaszgomba termőblokkok átszövetett formában, termesztésre készen kerülnek átadásra, melyet otthoni körülmények között is jól lehet termeszteni.
A pecsétviasz termőblokkot hobbitermesztőknek, kis- és nagytermelőknek egyaránt ajánljuk!
Az ár tartalmazza az átszövetett termőblokkot és a termesztési útmutatót.
50 termőblokk felett kérje árajánlatunkat!








