Skip to content

Bérszárítás

Szárított süngomba, Gammo 11 típusú szárítószekrényben szárítva

Cégünk a Fejér megyei Válon, Mária Anna-pusztán található biogazdaságában üzemelteti szárító és feldolgozó üzemét.
Az üzem összesen mintegy 250 m²-en helyet ad előkészítő helyiségnek, hűtőháznak, daráló helyiségnek & berendezésnek, raktár helyiségnek, szociális létesítményeknek, a manipuláló helyiségben 4 szárító szekrénynek és 1 szárító gépnek.

A szárítást cégünk saját gomba termesztése egy részének szárításához használja és vállal bérszárítást is.

GAMMO 11 típusú polcos, rozsdamentes acél aszaló- és szárítószekrény

Élelmiszerek nedvességtartalmának csökkentésére energiafelhasználás szempontjából leghatékonyabb mód a kondenzációs szárítás. Az eljárás lényegében megegyezik azzal, ahogy a légkondicionálás során a zárt térben csökken a páratartalom – a párologtató külső felületén az alacsonyabb hőmérséklet miatt pára csapódik ki, amely víz formában elvezethető a csatornába vagy egy külső tározóba. A +30/+50°C közötti hőmérsékletű levegő a termék nedvességét felveszi és a párologtatón leadja, így a levegő keringetésével alacsony üzemi hőmérséklet mellett is tökéletes eredményt érünk el – ráadásul mivel nem forró levegővel szárítunk, a termék íze, illata, és színe is kevésbé változik.
Szárítható élelmiszerek: gyümölcsök, zöldségek, gomba, tea, fűszer, gyógynövény

Műszaki paraméterek:
Szárítási hőmérséklet: +35 ⁰C / +50 ⁰C
Belső méretek:
Szélesség: 570 mm
Mélység: 660 mm
Magasság: 1460 mm
Űrtartalom: 650 l
Szárító felület: 3,79 m²
Tálcák száma: 11
Kapacitás: kb. 10 kg friss zöldség, gyümölcs / szárítószekrény
Rendelkezésre álló szárítószekrények száma: 4 darab
Beszáradási arány: Függ az adott zöldség, gyümölcs nedvesség tartalmától. A különböző gombafajok beszáradása 1/8 – 1/12 között alakul.
Szárítási ciklus: kb. 36 – 48 óra, az aprítás mértékétől, az adott zöldség gyümölcs nedvességtartalmától, fajlagos vízleadási képességétől és a szárítási hőmérséklettől függően.

B. Master Line nagyüzemi, ipari aszalógép

Nemesacélból készült nagyüzemi aszalógéppel – professzionális szárítási és aszalási megoldással állunk rendelkezésére.
Kíméletesen szárít és aszal, így a végtermék megőrzi táplálkozási tulajdonságait és érzékszervi jellemzőit.
Használati területei: zöldség, gyümölcs, gomba, gyógynövény

Műszaki paraméterek:
Elérhető maximális hőmérséklet: +65 ⁰C
Az aszalás illetve szárítás teljes területe: 14 m²
Tálcák száma: 40
Tálcák mérete: 70 * 50 cm
Tálcák pereme: 15 mm
Távolság a tálcák között: 46 mm
Kapacitás: kb. 40 – 60 kg friss zöldség, gyümölcs
Rendelkezésre álló nagyüzemi aszalógépek száma: 1 darab
Beszáradási arány: Függ az adott zöldség, gyümölcs nedvesség tartalmától. A különböző gombafajok beszáradása 1/8 – 1/12 között alakul.
Szárítási ciklus: kb. 24 óra, az aprítás mértékétől, az adott zöldség gyümölcs nedvességtartalmától, fajlagos vízleadási képességétől és a szárítási hőmérséklettől függően.

Szívesen állunk rendelkezésére ha szárítani szeretné zöldség- gyümölcs terményeit!
Várjuk jelentkezését!

Elérhetőségeink:
tel.:+3612267200
e-mail: [email protected]